Straits Settlements [1928-1929 (Jul-Feb)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengenai kemasukan pelajar-pelajar dari Malaya ke Inns of Court; kes Mr. F.C. Blessing; kontrak membekal candu oleh Messers. Bellairs Atkinson and Co.; laporan berkaitan pengawalan getah 1927; lembu-lembu dari Australia - kemudahan mendarat dan menyembelih di Singapura; hukuman mati; perlantikan; jawatan kosong; pengadilan mahkamah Privi; harta di Pulo Brani - penyerahan kepada kerajaan Kolonial; penyemakan skim gaji; pembentukan mahkamah rayuan jenayah; hukuman pembuangan negeri; penyewaan oleh Nobel's Explosives Co. Ltd. keatas Pulau Blakan Mati; kenaikan pangkat; ordinan; pemangku konsul Siam di Singapura; dan Anggaran 1929
Original correspondence