Straits Settlements [1928 (Feb-Dis)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengenai maklumat bersangkutan A.2. Al-Sagoff; kemuflisan firma Messrs. Berli & Co.; kepulangan Lady Swettenham ke United Kingdom; jawatan kosong; gaji; royalti Christmas Island Phosphate Co.; kontrak membekal candu oleh Messrs. Hadji Ali Akhbar and sons Ltd.; penyusunan semula perkhidmatan pos; S.S.'Deike Rickmers' - perampasan bahan letupan; elaun untuk tentera British; kekacauan di Singapura; Laporan Tahunan Negeri Selat 1927; wireless di Siam; kenaikan pangkat; perlantikan; persetujuan pos bungkusan dengan Amerika Syarikat; Mount Faber; surat rayuan; jadual keadaan laut untuk pelabuhan-pelabuhan di Semenanjung Tanah Melayu
Original correspondence