Straits Settlements [ 1928-1929 (Mac-Jan)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengenai harta milik Mrs. Marcus;'Crown Proceeding Committee'; memorandum; perlantikan;'Currency Guarantee Fund'; ordinan; pengambilan tanah untuk pengkalan udara di Singapura; duti import keatas wain; eksport buah dari Malaya; perkhidmatan mel bungkusan dari United Kingdom; penggunaan candu; pemberian bonus untuk pegawai polis; bacaan kaji cuaca di Malaya; aktiviti American Cable Co.; Laporan Pasukan Sukarela bagi tahun 1927; pemindahan milik tanah raja di Negeri Selat; pinjaman; surat rayuan; senjata dan kelengkapan tentera - penyata suku tahunan perampasan di Pelabuhan Koloni; hukuman keatas komunis di Singapura; dan tanah milik Jepun di Singapura
Original correspondence