Straits Settlements [1928-1929 (Jan-Jan)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengenai ordinan; laporan keatas ordinan; S.S.' Tongkol'; orang tahanan perang dari Turki; surat rayuan; pendapatan dan perbelanjaan gabenor dan Setiausaha Kolonial Negeri Selat dan Pesuruh Jaya Tinggi dan Ketua Setiusaha Kerajaan Negeri-Negeri Melayu; pencen; pengkalan Tentera Singapura; gaji; lawatan Gabenor ke Siam dan Indo China; jawatan kosong; perlantikan; kakitangan Jabatan Monopoli (perdagangan); dan bekalan makanan penduduk awam semasa perang
Original correspondence