Straits Settlements [1919 (Jan-Dis)] (London : Public Record Office)
Surat-surat yang berkaitan dengan wakil British di Mekah; Netherland East Indies; pemindahan pesalah Emil Scherrer; ordinan; permohonan kewarganegaraan; beras dari India untuk Malaya; penanaman getah di India dan Burma; import motosikal di India; eksport senjata ke Timur Jauh; pemasangan lampu letrik di bandar-bandar; pertukaran tempat kerja; eksport timah dari Negeri Selat ke India; lokomotif untuk Negeri-negri Melayu Bersekutu; laporan berkaitan Melaka oleh Gabenor Bort, 1678; perlantikan; eksport bahan letupan, senjata; perdagangan barangan getah di Timur; Behn, Meyer & Co. Singapura; pengawalan eksport timah di Amerika Syarikat; dan laporan kesihatan kakitangan
Original correspondence