Straits Settlements [1919 (Mei-Dis)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengenai jemaah haji; bekalan perak kepada Kerajaan Siam; kerajaan sendiri di Jawa; penghijrahan orang Arab ke Dutch East Indies; penerbangan komersial; pemindahan barangan Austria di Singapura; perjanjian penyerahan penjahat kepada negara asal; duti keatas timah; cawangan Banque Industrielle de China di Singapura; Anggaran Netherland East Indies 1919; keadaan kewangan di India dan Negeri Selat; hal ehwal Hadramaut; eksport beras dari Siam; candu; timah yunnan; pengambilan tanah oleh orang asing; beras Siam untuk Mesir;'Rubber Lands Restriction Enactment 1918'; buruh Jawa untuk Negeri-negeri Melayu Bersekutu; perlantikan; larangan eksport beras dari Siam; perlombongan di French Indo-China; penghantaran senjata ke Kedah, Penang; keadaan di Netherland East Indies; pelaburan asing dalam perlombongan; kilang beras Windsor Co. di Bangkok; keadaan tentera Belanda; dan Anggaran Belanjawan 1919-20
Original correspondence