Straits Settlements [1919 (Feb-Mei)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengenai permohonan konsesi tanah oleh Mr. Naested; Malay States Guides; sistem hospital ladang; kematian; rundingan dengan Duff Development Co.; minit mesyuarat Dewan Negeri Kedah; enakmen; jawatan kosong; catitan peristiwa oleh egen British di Terengganu; perlantikan; eksport duti keatas bijih timah dibayar oleh Rahman Tin Co.; kuasa dan lampu letrik untuk Negeri-negeri Melayu Bersekutu; harga timah; minit mesyuarat Dewan Negeri Perlis; penjualan madat dan candu semasa tahun 1918; pemecatan; operasi perompak bangsa Cina di Kinta; surat rayuan; elaun; gaji; permohonan pertukaran tempat kerja; Tungku Ismail; Sultan Terengganu; perletakan jawatan; kematian JWC Ellis; Raja Muda Selangor; penyusunan semula Jabatan Audit; dan penyelidikan getah
Original correspondence