Straits Settlements [1919 (Jan-Dis)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengenai ordinan; Amerika Syarikat - Negeri Selat: persetujuan pos bungkusan; wang syiling; Behn, Meyer Co.; cukai perang; elaun; konsul Sepanyol di Singapura; matawang; ganjaran; harta orang-orang Jepun di Kepulauan Riau (Rhio); gaji; konsesi sesetengah pulau di Laut China; pembelian beras; pegawai perubatan; kematian; kewarnegaraan ; perdagangan perkapalan di Timur Jauh: kemasukan Amerika Syarikat; Institute of Medical Research and Government Laboratory; perlantikan; buruh Jawa di Negeri-negeri Melayu Bersekutu; eksport timah; minit mesyuarat Dewan Negeri Perlis; enakmen; rekomen kenaikan pangkat; Anggaran 1919; operasi perompak-perompak bangsa Cina di Kinta; dan surat rayuan
Original correspondence