Straits Settlements [1918-1919 (Jan-Jan)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan kematian; penyelidikan keatas getah; persaraan; pembayaran pencen; gaji; bonus peperangan; perletakan jawatan; industri penanaman getah; kawalan penanaman getah; perlantikan; penyakit pokok getah; memoir berkaitan geologi ekonomi Negeri Perak dan Selangor; cop perdagangan Behn Meyer & Co.; elaun; industri melombong bijih; jawatan kosong; hal-hal berkaitan Tungku Ismail dari Johor; latihan tentera; pertukaran tempat kerja; konsesi pulau tertentu di Laut China; tembakau dari Jawa untuk Argentina; penerbitan maklumat berkaitan Perdagangan Luar; penyisihan Jerman; tuntutan pampasan terhadap kerajaan Jerman; bekalan beras; penghantaran lada; permohonan kenaikan pangkat; pencen; barang-barang keluaran United Kingdom; dan ordinan
Original correspondence