Straits Settlements [1917 (Jan-Dis)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengenai Sekolah King Edward VII, Taiping; minit Mesyuarat Dewan Negeri Kedah; cukai perang; Tungku Ismail dari Johor; perlantikan; Dewan Negeri Perlis; pengeluaran timah; kematian; Pelabuhan Prai; permohonan kenaikan pangkat; jawatan kosong; jalan tambak melintasi Selat Johor; hal ehwal Terengganu; permohonan kenaikan pencen; Malay States Guides; permit untuk ke Pulau Pinang; perletakan jawatan; pemindahan milik tanah getah; jambatan melintasi Selat Johor; pendudukan Jerman di Sumatra Selatan; penyewaan lombong oleh Central Borneo Co.; konsesi sesetengah pulau di Laut China; rundingan dengan Duff Co.; elaun; royalti fosfat pulau Krismas; Labuan Coalfields Ltd.; dan urusan perniagaan Kerajaan Johor
Original correspondence