Straits Settlements [1915 (Jan-Dis)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengenai eksport gambir; pencen; kursus wajib tentera; jawatan kosong; barangan atas kapal' Sigmaringan'; eksport timah; kes F.M.A.M. Rodesse; permohonan; matawang baru; kapas untuk Sturzenegger & Co.; Pelabuhan Singapura; penyeludupan candu; kadar pertukaran di Koloni; pembukaan stesyen wireless di Singapura; bijih wolfram untuk Perancis; ordinan; barangan oleh Dehn & Co.; kepada Behn Meyer; penghantaran barangan ke Ontario; gaji; Djapoeru (Sumatra) Rubber Co.; penghantaran kulit binatang, kopra dll ke Belanda; penghantaran getah dan timah ke Amerika Syarikat; bahan letupan untuk lombong emas; akta; landasan keretapi di Kelantan; elaun; menawar perkhidmatan; perlantikan; kekacauan di Singapura; larangan eksport rotan; persetujuan antara Siam dan Negeri-negeri Melayu Bersekutu; tuntutan terhadap kerajaan Negeri-negeri Melayu Bersekutu
Original correspondence