Straits Settlements [1915 (Jan-Dis)] (London : Public Record Office)
Surat-surat yang berkaitan dengan senjata dan peralatan ketenteraan untuk Siam; hasutan oleh orang-orang India di Timur Jauh; penjenayah menyerah diri; surat rayuan; kekacauan di Singapura; perkhidmatan kebangsaan; penutupan firma-firma Jerman di Koloni; perdagangan dengan musuh; enakmen; penahanan keatas barang-barang di Pulau Pinang; ordinan; perdagangan dengan Belgium; barangan untuk firma Jerman di Siam; barang-barang dari Rotterdam;Firma Behn Meyer Co.; perbelanjaan HMS'Malaya:' perlantikan; kes F.M.A.M. Rodesse; garisen; Malay States Guides; elaun; pegawai perubatan untuk bertugas semasa perang; eksport rotan; keadaan di Singapura; dan penerbitan berita berkaitan rusuhan di Singapura
Original correspondence