Straits Settlements [1914 (Jun-Dis)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengenai pinjaman oleh Siam; Terusan Kra; Studer V Johor; pelarian politik dari China; stesyen wireless di Siam; perjalanan jemaah haji Melayu; orang Cina di Netherland East Indies; pertahanan Netherland east Indies; hal-hal berkaitan landasan keretapi di Siam; pegawai perubatan diatas kapal penumpang; revolusioner Cina di Singapura; peraturan bagi jemaah haji 1914; penghantaran kopra; kemudahan untuk French Bank of Indo China; konvensyen mengenai pos dengan Itali; keadaan perdagangan dan kewangan di Singapura; hubungan perniagaan dengan firma Jerman; hubungan antara British Shipping Co. dan Norddentscher Lloyd Agents di Bangkok; gaji; eksport tepung sagu dari Singapura; eksport getah dari Singapura ke Vladivostock; buruh Cina di Puket; penahanan warganegara Hungary dan Austria di Koloni; pengharaman mengimport kokain
Original correspondence