Straits Settlements [1914 (Sept-Dis)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengenai hal ehwal Terengganu; keadaan tempatan semasa perang; memorial; Dewan Negeri Perlis; permohonan-permohonan; perlembagaan Dewan Negeri Kedah; kedudukan kewangan; penjenayah menyerah diri; landasan keretapi di kelantan; Laporan Negeri Terengganu 1913; penamatan perkhidmatan; pinjaman; pencen; pemeriksaan perubatan; Laporan Pentadbiran 1913; surat rayuan; Dewan Negeri Kedah; senjata untuk Afrika Selatan; ladang getah; perletakan jawatan; perkhidmatan tentera; peperangan antara Great Britain dengan Turki - sikap Sultan-Sultan; enakmen; pegawai perubatan untuk berkhidmat semasa perang; Anggaran 1915; Malay States Guides; eksport getah; perlantikan; pengambilan tentera; dan kesetiaan Sultan Terengganu
Original correspondence