Straits Settlements [1914 (Mac-Okt)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengenai kematian; perjalanan percuma; gaji; memorial; persaraan; ordinan; ganjaran; cuti; kes J.P. de Boseck; penasihat British di Kelantan; bekalan candu; pelbagai permohonan; pencen; penukaran 3% sekuriti kerajaan India; bahagian perisik angkatan laut; Studer V Johor; elaun perbelanjaan perubatan; perjalanan jemaah haji; pengharaman mengimport kokain; pentadbiran Negeri Johor; kematian di kalangan buruh import; pentejemah Cina di Jabatan polis; laporan perubatan; perubahan dalam Jabatan Pertanian; kakitangan untuk stesyen wireless;'Seal fisheries Order in Council 1913'; pengawetan rekod-rekod rasmi lama; persetujuan kiriman wang dengan Filipina; konsesi minyak di labuan dan Mengalun; pegawai daerah Pulau Krismas; Dewan Perundangan; persidangan entomologist; pegawai perubatan Russia; industri timah; kematian; peperangan dengan Jerman dan Austria-Hungary
Original correspondence