Straits Settlements [Jan 1913 - Mac 1914] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengenai perlantikan; kenaikan pencen; kos perjalanan; enakmen; perkahwinan; surat rayuan; pengambilan pekerja; perkhidmatan kakitangan; hal ehwal Negeri-negeri Melayu; pertukaran tempat kerja; kebenaran melawat Jamaica; kemiskinan buruh pendatang; Agensi Maklumat Negeri-negeri Melayu; buruh Tamil; pembayaran gaji; Anti British-perasaan di kalangan orang Cina di negeri Selat; persaraan; studer V Johor; Widows and Orphans Pension Fund; laporan sulit kakitangan; tanda palsu pada barangan; memorial; ordinan; akaun pinjaman; permohonan-permohonan; penyeludupan candu ke China; pelarian politik Cina di Koloni; ahli Dewan Perundangan; elaun; Labuan Water Co. Ltd.; pelajaran kesihatan; pentadbiran penjara Johor Bharu; ganjaran; bekalan candu dari India; lawatan ke Pulau Cocos; pelarian Politik - Raja Ali; dan kenaikan pangkat
Original correspondence