Straits Settlements [1913 (Jan-Dis)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengenai enakmen; kedudukan penolong Supritenden Pos dan Telegraf; landasan keretapi di Semenanjung Tanah Melayu; laporan-laporan; memorial; permohonan; Dewan Negeri Perlis; Dewan Negeri Kedah; pembatalan persetujuan; penamatan perkhidmatan; pencen; pegawai perubatan; sempadan Anglo-Siam; hal ehwal Terengganu; perlantikan; tenggelamnya HMS'Waterwitch'; pemberian kapal perang; Model HMS'Malaya'; perkhidmatan kakitangan; rumahapi; kes Mr. W.B. Dixon; pemasangan wireless di Singapura dan Pulau Pinang; bankrupsi; gaji; royalti dari Syarikat fosfat Pulau Krismas; hal-hal kewangan; jambatan merentasi Selat Johor; konsesi Duff di kelantan; pinjaman oleh Siam; penyerahan diri oleh penjenayah; konvensyen antara kerajaan Belanda dengan Raja tempatan dari Kepulauan Hindi Timur
Original correspondence