Straits Settlements [1912 (Sept-Nov)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengenai rusuhan di Kuala Lumpur; perkhidmatan kakitangan; perlantikan; Dewan Negeri Kedah; menghad aktiviti judi; pegawai Malay States Guides; hal ehwal Terengganu; urusan cuti; lesen pemasangan hidro-eletrik di Perak; demam kuning; pemecatan; konvensyen berkaitan candu; Dewan Negeri Perlis; gaji; kematian Jabatan Pertanian; enamen; perletakan jawatan; penggunaan wireless diatas kapal perdagangan; Residen Perak; kerakyatan Tunku Yusuf; pasukan polis keretapi; Laporan Pentadbiran 1911; pegawai perubatan untuk dihantar ke China; organisasi Jabatan Buruh; laporan berkaitan Kedah, Perlis, Kelantan dan Terengganu 1911; surat rayuan; memorial; dan tawaran kapal perang
Original correspondence