Straits Settlements [1907 (Jan-Dis)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengenai bantuan tentera 1905; kos garisen; Malay States Guides; perbelanjaan tentera; perlantikan; pembinaan tramway ke Bentong; penjualan candu; Straits Trading Co.; lesen kabel Jawa-Cocos; cukai keatas syarikat insuran; perkhidmatan mel dengan India; tuntutan terhadap kerajaan; landasan keretapi Sungei Ujong; stesyen keretapi di Johor; ordinan; pencen; surat rayuan; konsesi di Johor pemecatan kakitangan; persaraan; dollar Negeri Selat; cuti; kenaikan pangkat; perlindungan bagi Sultan Acheen
Original correspondence