Straits Settlements [1906 (Jan-Dis)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengenai pinjaman; Pelabuhan di Kuantan, Pahang; matawang; kontrak pelabuhan Singapura; rayuan perintah dalam mahkamah; penyeludupan dadah; rawatan kepada banduan Malay States Guides; Jabatan Perhutanan Negeri-negeri Melayu Bersekutu dan Ceylon; kabel antara Jawa dan pulau Cocos; memorial; pegawai-pegawai untuk Malay States Guides; penyakit beri-beri; candu; lesen judi; ordinan; pengharaman penjualan dadah; buruh dari Swatow ke Negeri Selat; nilai dollar; pencen; bantuan tentera; memperbaiki Pelabuhan Singapura; pelbagai permohonan; pentadbiran keadilan keatas warganegara British di Kelantan; status rakyat negeri-negeri Melayu Bersekutu di Siam; Siam: tanah milik warganegara British
Original correspondence