Straits Settlements [1902 (Jul-Okt)] (London : Public Record Office)
Surat-urat yang berkaitan dengan ordinan; perintah am; perkhidmatan mel dengan Negapatam; mengangkut buruh dari Pelabuhan Madras; ucapan penabalan; perlantikan; laporan berkaitan Pulau Krismas;'Widows and Orphans Fund'; penghantaran penjenayah ke Pulau Krismas; peraturan biasiswa; laporan berkaitan negeri Selat 1901; kenaikan cukai; gaji; bantuan tentera; kos garisan Singapura; harga emas; pencen; memorial; pembinaan landasan keretapi Singapura dan Pelabuhan Pulau Pinang; makmal bekteriologikal; banduan dari New Caledonia melarikan diri; guru-guru dari Eropah; peperiksaan Bahasa Melayu; Laporan Perubatan 1901; perkhidmatan mel; duti setem; perlantikan kenaikan pangkat; perdagangan
Original correspondence