Straits Settlements [1901 (Jan-Jun)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengenai Putra Yakantan dan Cambodia; passport di Negeri-negeri Melayu-Siam; konsesi di Negeri-negeri Melayu-Siam; peraturan kuarantin; sempadan Siam; hadiah kepada pemerintah Tempatan; penghijrahan orang Cina dari Canton; banduan dari Borneo; Syndicate Duff di Kelantan; tuntutan studer terhadap Johor; minat untuk melombong di Negeri-negeri Melayu-Siam; konsesi kepada orang luar di negeri-negeri Melayu; konsesi di Kedah; hal-hal orang Cina di Siam; Warganegara British berbangsa Cina di French, Indo-China; peta Asia Tenggara
Original correspondence