Straits Settlements [1901 (Mei-Ogos)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengenai beberapa enakmen; perkhidmatan kakitangan perlantikan; penanaman padi di Pahang; pendapatan dan perbelanjaan 1900; Jabatan Perhutanan; konsesi kepada Duff Syndicate di Kelantan; pertukaran pampasan; Laporan berkaitan Malay States Guides 1899; pencen; gaji; lawatan; landasan keretapi dari Seremban ke Port Dickson; pengaruh orang Cina di Siam; landasan keretapi Seremban - Johor; Pegawai perubatan Jabatan Keretapi Negeri-negeri Melayu Bersekutu; Jabatan tanah dan perlombongan British Guiana; perletakan jawatan; banci; penghijrahan orang India; pertahanan; laporan Residen 1900; testimonial; pelaburan negeri-negeri Melayu Bersekutu; Laporan Perubatan 1900 bagi Negeri Perak dan Selangor
Original correspondence