Straits Settlements [1901 (Jun-Jul)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengenai biasiswa; ordinan; memorial; penyewaan kepada Tanjong Pagar Dock Co.; perlantikan; tuntutan tanah di Tanjong Rhu; laporan berkaitan Chinese Protectorate 1900; lawatan; Laporan pendidikan 1900; kenaikan gaji; Melacca Volunteer Co.; kadet; Pulau Krismas; penghijrahan orang-orang China dari Hong Kong; wader berbangsa Eropah; laporan berkaitan penghijrahan orang India 1900; Institut Imperial; penyiasatan berkaitan beri-beri; matawang; guru-guru di sekolah kerajaan; Criminal Procedure Code; nyamuk dan malaria; lawatan; laporan berkaitan Tanah Jajahan 1900; wang syiling Sarawak; rumah kerajaan; kematian; pelaburan Bank Simpanan; pentadbiran tanah Almarhum Sultan Ali
Original correspondence