Puteri Gunung Ledang - Saw, Teong Hin; Djajamihardja, Ade F.; Purushot, Mini; Effendi Norwawi Datuk; Enfiniti Productions Sdn. Bhd. (Kuala Lumpur : Enfiniti Productions Sdn. Bhd., 2004)
Empayar Majapahit dilanda gawat setelah diserang oleh Putera Demak dari Jawa. Mengelak dari kejadian menjadi bertambah buruk, raja Majapahit, Gusti Adipati Handaya Ningrat menawarkan Demak berkahwin dengan adiknya, Gusti Putri Retno Dumilah. Tanpa pengetahuannya, Gusti Putri telah melarikan diri dengan berlayar ke Gunung Ledang untuk bersama cinta hatinya Hang Tuah. Gusti Adipati terpaksa menjalinkan perkaitan dengan Melaka pula dengan menawarkan adiknya pada Sultan Mahmud Shah pula
Penerbit eksekutif, Tiara Jacquelina ; pengarah Fotografi, Jason Kwan (Hong Kong) ; muzik, M. Nasir, Tan Yan Wei
Pelakon: Tiara Jacquelina, M. Nasir, Rahim Razali, Adlin Aman Ramli, Sofia Jane, Khir Rahman, Sabri Yunus, Man Bai, Radhi Khalid, Christine Hakim, Slamet Rahardjo
Keywords: Love in motion pictures; Malay drama