Straits Settlements [1886-1887 (Jan-Mac)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan ordinan; matawang; penyata harta dan liabiliti Tanah Jajahan; audit akaun pendapatan Pulau Pinang dan Melaka; memorandum; jawatan Resident Councillor Pulau Pinang; surat rayuan; hal ehwal Pahang; lawatan kapal perang ke Pulau Cocos; tuntutan Sultan Johor keatas pulau tertentu; pertahanan Singapura; cadangan membina limbungan kering di singapura; pemilihan konstabel polis; pembayaran gaji; memperbaiki Sungai Singapura
Original correspondence