Straits Settlements [1886-1887 (Sept-Mac)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan pentadbiran, perkhidmatan dan kakitangan seperti elaun dan gaji, permohonan kenaikan pangkat, perlantikan, kedudukan guru-guru sekolah kerajaan, perletakan jawatan, skim pentadbiran tempatan, pencen, ganjaran kepada kakitangan, permohonan pertukaran tempat kerja; ordinan; tanah untuk kegunaan tentera; serangan keatas kapal Belanda; hukuman keatas pesalah; memorial; laporan-laporan;'Draft Pension Ordinance and Regulations'; kematian
Original correspondence