Straits Settlements [1886 (Jul-Ogos)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan pentadbiran, perkhidmatan dan kakitangan seperti pemilihan guru besar untuk Raffles School; perlantikan; pentadbiran Dinding, ganjaran; tanah; ordinan; laporan dan jawatankuasa Cina tentang keadaan orang-orang Cina di Tanah Jajahan; lampu untuk rumah api; serangan oleh orang-orang Acheen ke atas kapal Belanda; sempadan Perak; perjanjian dengan Yam Tuan dan ketua-ketua Negeri Sembilan; Laporan Tahunan Perak, Selangor
Original correspondence