Straits Settlements [1886 (Feb-Ogos)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan pentadbiran, perkhidmatan dan kakitangan seperti rayuan terhadap pemecatan, urusan pencen, perlantikan, perletakan jawatan, gaji, elaun; bersangkutan hal-hal kewangan; draf ordinan;'Abstrack of Cash Transaction and Revenue and Expenditure 1885'; tanah; Pulau Cocos; sempadan Perak Siam; kes Nisero'; Laporan Tahunan 1885; permohonan jeti dan bangsal bot di pulau Pinang; persetujuan dengan Yam Tuan dan ketua-ketua Negeri Sembilan
Original correspondence