Straits Settlements [1885 (Jan-Dis)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan pentadbiran, perkhidmatan dan kakitangan sepert pencen, permohonan kenaikan gaji, permohonan penukaran tempat kerja, urusan cuti, sambungan telefon antara Pulau Pinang dan dermaga Prai, Province Wellesley; pertahanan Singapura; perkahwinan di negeri-negeri Melayu; postal oder untuk Negeri-negeri Selat; Pulau Cocos; peperiksaan untuk bisiswa; permohonan untuk jawatan Residen Sungei Ujong;'Widow's and Orphans' Fund
Original correspondence