Straits Settlements [1885 (Jan-Dis)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan pentadbiran, perkhidmatan dan kakitangan seperti urusan pencen dan elaun; pindaan rang undang-undang; ordinan;'Fugitive Offenders Act'; penahanan banduan-banduan anak negeri di penjara Negeri Selat; perdagangan dengan Pelabuhan Tenom; cadangan terusan merentasi Semenanjung Tanah Melayu; bidang kuasa gereja Portugis; aduan berkaitan eksport serbuk peluru ke Siam; kes'Nisero'; kedutaan Burma ke Perlis; konvesyen antara Perancis dan Burma
Original correspondence