Straits Settlements [1885-1886 (Mei-Jun)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan pentadbiran, perkhidmatan dan kakitangan seperti perlantikan, urusan pencen, elaun, pemecatan, gaji, perletakan jawatan, pemberian ganjaran, penggantungan kerja; kematian; ordinan;'Singapore-Johore Opium Farm'; kuarantin di Kepulauan Sulu - berkaitan Pulau Cocos; oedinan; skim untuk terusan melintasi Semenanjung Tanah Melayu; penambahan untuk Pasukan Polis; anggaran pendidikan 1886; lawatan Sultan Kedah ke Perak
Original correspondence