Straits Settlements [1881 (Mei-Sept)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan pentadbiran, perkhidmatan dan kakitangan seperti jawatan kosong, pertukaran dalam pejabat, pencen, elaun, pengambilan pekerja, pakaian seragam untuk pegawai polis, gaji, ganjaran kepada pekerja; laporan Negeri-negeri Melayu; Postal Union; Bishop baru di Labuan; ordinan; hukuman keatas pesalah; berkaitan jemaah haji, kos sara hidup di Singapura dan Pulau Pinang; berkaitan Tunku Allum; penyakit beri-beri di Larut; emas di Melaka
Original correspondence