Straits Settlements [1881 (Feb-Mei)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan pentadbiran, Perkhidmtan dan kakitangan seperti perlantikan, pencen, permohonan kerja; pertukaran dalam pejabat, elaun, kematian, gaji, persaraan; memorandum; pengeboman di Passangan; berkaitan Dewan Perundangan; laporan beri-beri; lawatan Gabenor ke negeri-negeri tempatan; laporan Hospital; balai polis baru; pertahanan Singapura; kawasan untuk penjara Pulau Pinang; subsidi perkhidmatan surat-menyurat kepada kerajaan India
Original correspondence