Straits Settlements [1880 (Okt-Dis)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan hukuman keatas pesalah; lawatan oleh Gabenor; gaji; perlantikan; anggaran; ordinan; permohonan cuti; rampasan keatas'Batera Bayou Sree'; perbelanjaan peperangan di Perak; Postal Union; laporan penyakit beri-beri; berkaitan Sultan Abdullah dari Perak; bangunan untuk Raffle's Girls School; Dewan Perundangan; perlanggaran antara 2 buah kapal; pegawai perubatan untuk Labuan;'The Land Question'
Original correspondence