Straits Settlements [1880 (Jul-Okt)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan pentadbiran, perkhidmatan dan kakitangan seperti penolong jurukur di Larut, permohonan untuk sesuatu jawatan, elaun, gaji, beri-beri merebak di penjara Singapura; hukuman keatas pesalah; pengeboman di passangan; Hong Kong and Shanghai Bank; minit mesyuarat; lawatan; senarai tahunan perkapalan; bangunan-bangunan baru di Pulau Pinang; ordinan; penggelapan wang; hutang oleh Sultan Muar;'patents and trade marks'; penyusunan semula Pasukan Polis
Original correspondence