Straits Settlements [1880 (Apr-Jul)] (London : Public Record Office)
surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan pentadbiran, perkhidmatan dan kakitangan seperti pembayaran pencen, pelbagai permohonan, gaji, kematian, perletakan jawatan, minit-minit mesyuarat; konsular Cina; eksport serbuk peluru ke French India; larangan eksport kelengkapan perang; ordinan; hal-hal berkaitan kapal; peraturan untuk'Vice Admiralty Courts'; beri-beri dikalangan banduan dalam penjara; banduan di Tanah Jajahan; kes Awang Ibrahim; pertempuran antara Rembau dan Tampin
Original correspondence