Straits Settlements [1879 (Feb-Dis)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan pentadbiran, perkhidmatan dan kakitangan seperti permohonan perlantikan, perlantikan, permohonan kerja, cuti, penyusunan semula kakitangan perkeranian; sahnya matawang Jepun'Yen' di Koloni; pengumuman melarang eksport senjata kejajahan milik Belanda; laporan-laporan; warisan kesultanan Kedah; surat rayuan; bank-bank di tanah jajahan; pembelian pedang oleh sultan Selangor; laporan berkaitan kapal; ordinan
Original correspondence