Straits Settlements [1875 (Jan-Dis)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengandungi hal-hal berkaitan pentadbiran; perkhidmatan dan kakitangan seperti pencen untuk janda, perlantikan, gaji, permohonan perlantikan; perlindungan kepada buruh; kemangkatan Raja China; hal-hal di Negeri-negeri Melayu; revolusi Siam; lawatan; hal-hal berkaitan perkapalan/kapal; kekacauan oleh orang-orang Cina di penjara Singapura; operasi di Perak; hal-hal kewangan; ordinan; draf pengumuman; rumahapi; kuasa mahkamah tentera Laut di Batavia; kesesakan kapal haji
Original correspondence