Straits Settlements [1873 (Feb-Dis)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan pentadbiran, perkhidmatan dan kakitangan seperti cadangan perlantikan, perlantikan, gaji dan elaun,'testimonials'; tambang perjalanan; wang syiling tembaga; bekalan air di Singapura; hal-hal kewangan, hal-hal berkaitan perkapalan; kelewatan penghantaran pakaian polis; demam kuning di Singapura; ordinan; pemindahan banduan India dari Negeri Selat;'The London and China Telegraph'; pengumuman kerajaan Belanda tentang pengepungan Acheen
Original correspondence