Straits Settlements [1872-1873 (Feb-Feb)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan, pentadbiran, perkhidmatan dan kakitangan seperti perlantikan, elaun dan gaji, pencen, peperiksaan, pemecatan dari perkhidmatan, permohonan pekerjaan; pembinaan dermaga; penghantaran senjata; surat-surat berkaitan pelbagai tuntutan; berkaitan hal-hal kewangan; bekalan senjata untuk Maharaja Johor; rang undang-undang; pembantahan pembinaan landasan keretapi oleh kerajaan tempatan; permohonan komunikasi telegraf; laporan-laporan
Original correspondence