Mukhsin - Yasmin Ahmad, 1958-2009; Ahmad Puad Onah; Grand Brilliance Sdn. Bhd.; MHZ Production (Kuala Lumpur : Grand Brilliant Sdn. Bhd.: Dragon Jester Entertainment [distributor], 2006)
Orked, 10 tahun, bukan seperti budak perempuan lain. Dia yang kasar dan kelakuannya sukar diterima kanak-kanak lain di kampungnya. Kehadiran Mukhsin, budak lelaki berusia 12 tahun yang datang bercuti di kampungnya telah membibitkan persahabatan di antara mereka
Title from title screen
Sarikata dalam Bahasa Melayu, China dan Inggeris
Editor, Affandi Jamaluddin
Pelakon: Mohd Syafie Naswip, Sharifah Aryana, Syarigah Amani, Syarifah Aleya, Adibah Noor
Keywords: Children in motion pictures; Love in motion pictures; Family in motion pictures