Straits Settlements [1870 (Jan-Dis)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan perkhidmatan dan kakitangan seperti pencen, perlantikan; tender; berkaitan perkapalan; memorandum; pemindahan banduan dari singapura dan Labuan; hadiah; ordinan; rumah api; ekstrak dari laporan-laporan; skil telegraf; berkaitan matawang; draf konvensyen; akta; pentadbiran keadilan
Original correspondence