Jazirah nabi - PT Merak Cipta Indo Kreasi ([Indonesia] : PT Merak Cipta Indo Kreasi)
Kisah kehidupan dan perjuangan para Nabi dan Rasul dalam menegakkan agama tauhid. Disajikan secara langsung dari tempat asalnya iaitu di enam buah negara Timur Tengah
cd 1. Nabi Ibrahim & Ismail AS.- cd 2. Nabi Sulaiman, Saleh & Hud AS.- cd 3. Nabi Muhammad SAW.- cd 4. Nabi Musa AS.- cd 5. Nabi Harun AS & Ali RA.- cd 6. Nabi Yunus, Zulkifli, Suaib & Isa AS
Title from title screen
Dalam bahasa Indonesia
Keywords: Prophets, Pre-Islamic; Prophets; Islamic stories, Indonesian