Bertindak menurut rahsia - Hipkins, B.H.; Ow, Kheng Law; Filem Negara Malaysia (Kuala Lumpur : Malayan Film Unit)
Mengenai kehidupan tentera Melayu pada zaman sebelum merdeka iaitu tentang cara mereka bertindak berdasarkan maklumat tertentu yang diperolehi.
Title from title screen.
Edited by Wong Khye Weng ; sound by V.G. Bhaskaran.
Keywords: Malaysia -- History; Malaysia -- Politics and government; Malaysia -- Economic conditions