Perayaan Festa San Pedro sempena Tahun Melawat Malaysia 1994 di Perkampungan Portugis, Melaka - Malaysia. Jabatan Muzium dan Antikuiti (Kuala Lumpur : Jabatan Muzium dan Antikuiti, 1994)
Perayaan yang diraikan oleh masyrakat Portugis iaitu tarian, perahu berhias dan nyanyian.
Keywords: Festivals -- Malaysia; Malaysia -- Social life and customs