Tapak-tapak bersejarah kerajaan Johor Lama - Malaysia. Jabatan Muzium dan Antikuiti; Malaysia. Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Pelancongan (Kuala Lumpur : Jabatan Muzium dan Antikuiti, 2003)
Kerajaan Johor Lama banyak meninggalkan kesan sejarah yang mempelopori tamadun kehidupan masyarakat hari ini. Kesultanan Melayu Johor yang wujud selepas kejatuhan Kota Melaka meninggalkan seribu kenangan dalam jiwa masyarakat Melayu yaNg penuh tragis, tragedi, mesteri dan dramatik. Tapak-tapak dan sejarah yang banyak terdapat di sepanjang Sungai Johor boleh memberikan gambaran mengenai era kegemilangan kerajaan-kerajaan Melayu lama untuk dihargai oleh generasi pewaris hari ini.
VCD format
Dolby Digital.
Title from container.
Keywords: Johor -- History