Amukan puaka - Fairuz Loy (Kuala Lumpur : VBG Network Sdn. Bhd., 2003)
Amukan Puaka mengisahkan lima orang pelajar Universiti daripada Kuala Lumpur datang ke rumah panjang kaum dayak Selako yang terletak di sebuah perkampungan terpencil iaitu Kampung Pueh, Sematan, Lundu di negeri Sarawak. Semasa membuat kajian adat istiadat kaum itu, mereka terperangkap di dalam rumah panjang lama tanpa penghuni. Mereka dirasuk puaka dan diganggu hantu kubur. Mereka mengalami pelbagai petanda buruk, kejadian seram dan menakutkan sehingga membawa kepada pergaduhan, pembunuhan misteri dan kematian tragis
Skrip,Ngasrizal Ngasri
Pelakon: Serina Redzuawan, Benji, Sharifah Aleya Yahya
VCD format
Keywords: Ghosts in motion pictures; Suspense in motion pictures