Sayangnya Liya - Amran Md. Din; Jo Yusof (Kuala Lumpur : Medan Nurani, 2003)
Selepas kematian ayahnya, Liya hidup dalam ketakutan dan penderitaan. Dia didera dan dipukul oleh suaminya Zamil, seorang yang panas baran dan sering memperkosa Liya untuk melepaskan nafsunya. Liya yang tidak rela, dipaksa memenuhi kehendak Zamil. Tasha, sahabat baik Liya, merasa kasihan terhadap temannya lalu menyuruh Liya supaya membunuh Zamil. Liya yang masih sayang pada suaminya merasa berat hati untuk melakukannya. Tetapi kerana keganasan dan kelakuan Zamil yang melampau seakan binatang itu, memaksa Liya untuk meneruskan dengan cadangan Tasha
Penerbit eksekutif, Azhar Hatta ; penyunting, Baharuddin Md. Isa
Pelakon: Nisdawati, Aman Graseka, Zila Bakarin, Zulkifli Zain
VCD format
Keywords: Man-woman relationships in motion pictures; Violence in motion pictures