Misteri sebuah potret - Ritadewi; Along Kamaludin ([Kuala Lumpur] : Alphahijau, 2003)
Mengisahkan tentang Junaidah, seorang gadis desa yang bercita-cita ingin menjadi penyanyi. Satu kemalangan sewaktu di sekolah telah menyebabkan Junaidah koma. Semasa koma, Junaidah telah bermimpi tentang kehidupannya setelah bergelar penyanyi. Pelbagai perkara jahat telah dilakukan oleh Junaidah yang akhirnya menyebabkan hidupnya merempat. Kejadian itu menginsafkan Junaidah dan menyedarkannya dari koma
Penerbit eksekutif, Rashid Ismail ; skrip, Ritadewi
Pelakon: Julia Hana, Ezad Exist, Ritadewi, Kartina Aziz
VCD format
Keywords: Death in motion pictures; Suspense in motion pictures